Realisaties

Wij zijn actief in
verschillende sectoren

Maak kennis met de toonaangevende MBG-realisaties. Stuk voor stuk architecturale parels. Elk met een eigen uitstraling. Je vindt ze verspreid over Vlaanderen en Brussel.

We zijn actief in verschillende sectoren: zorg, residentieel, onderwijs en overheid, industrie, renovatie, kantoor en retail.

Benieuwd? Ontdek hier een overzicht per sector.

Residentieel

't Brughuis - Vilvoorde

Het project 't Brughuis in Vilvoorde omvat de bouw van 4 residentiële gebouwen en maakt deel uit van de nieuwe autoluwe woonbuurt "4 Fonteinen". De site bevindt zich aan de Vilvoordse stadsrand, vlakbij het park De Drie Fonteinen.

Onderwijs en Overheid

AMS - De Boogkeers

De opdracht voor de nieuwe campus van het Antwerp Management School (AMS) te Antwerpen omvat voor MBG de nieuwbouw langs het Mechelseplein en het Vleminckveld enerzijds, en de renovatie van het klassiek gebouw in de Lange Gasthuisstraat anderzijds.

Zorg

AZ ALMA

Nieuwbouw algemeen ziekenhuis. Perceel 1B. Gesloten ruwbouw en omgevingswerken.

Zorg

AZ Sint-Maarten

AZ Sint-Maarten Mechelen

Kantoor & Retail

Bank Delen - Antwerpen

Dit project omvat de high-end verbouwing van de hoofdzetel van Bank Delen te Antwerpen, bestaande uit een kantoorgebouw met ondergrondse parking.

Kantoor & Retail

Beurssite Brugge

MBG werd samen met architectencombinatie Souto de Moura en Meta architectuurbureau weerhouden voor de ontwikkeling van de Beurssite te Brugge (Design & Build). De nieuwe beurssite wordt een volledig geïntegreerd stadsvernieuwingsproject in het hartje van West-Brugge.

Kantoor & Retail

Bluechem - Antwerpen

Dit project is een Design & Build voor een incubator die zich toespitst op innovatie en ondernemerschap in duurzame chemie. Het gebouw is gelegen op het klimaatneutrale bedrijventerrein Blue Gate Antwerp te Antwerpen (Kiel).

Industrie

Borealis AntCo Semicon

Bouw van een procesinstallatie en bijhorende pijpleidingen

Kantoor & Retail

Business Park Waregem

Dit project betreft de nieuwbouw van vijf CO2-neutrale kantoorgebouwen met ondergrondse parkeergarage te Waregem, het eerste CO2-neutrale bouwproject van België.

Residentieel

Candor Initium Antwerpen

Het woonproject Initium omvat 2 delen, een hotelvleugel en een residentiële vleugel en is gelegen in hartje Antwerpen. Er worden 64 aparthotel kamers, 69 full-service appartementen, een ondergrondse parking en commerciële ruimtes voorzien. Het project heeft een bouwoppervlakte van 14.290 m2.

Industrie

Cargill Bioro Biodiesel Project

Bioro Cargill Biodiesel Project

Zorg

De Bedding Waarschoot

Het project De Bedding kaderde in de uitvoering van een globaal masterplan van de Woonzorgcampus in Waarschoot. Deze fase omhelst de nieuwbouw van 16 assistentiewoningen met gemeenschappelijke verblijfsruimtes en het slopen van de bestaande kloostergebouwen.

Residentieel

De Werf Aalst

Het project "De Werf" in Aalst is een binnenstedelijke herontwikkeling van een site gelegen nabij de Dender, het omvat 29 appartementen, 34 assistentiewoningen, 3 commerciële ruimtes, kinderdagverblijf + ondergrondse parkeergarage voor 64 plaatsen . Het woonproject met binnentuin biedt plaats aan zowel jong als oud.

Industrie

Dossche Mills

Bouwen van een reinigingsinstallatie voor tarwe en plaatsen van opslagsilo's + buffers

Zorg

Duinenzee - De Panne

Te midden van de duinen in De Panne bevind zich het woonzorgcentrum Duinenzee. Dit prestigieuze project, net naast het grootste duinenreservaat van de Belgische kust, telt 60 rust- en verzorgingskamers, 4 herstelkamers en 103 assistentiewoningen.

Industrie

ExxonMobil CDU en Flare project

Realisatie van een Delayed Coker Unit (DCU) & Flare op de site van ExxonMobil te Antwerpen.

Kantoor & Retail

Gare Maritime

Het project Gare Maritime omvat de bijzondere renovatie van het voormalige monumentale goederenstation Gare Maritime op de site Tour & Taxis te Brussel tot een hedendaagse, bruisende overdekte wijk in de stad. Op de vernieuwde site worden kantoren, promenades, horeca- en shopfaciliteiten voorzien.

Residentieel

Grand Yard Antwerpen

Grand Yard is een woonproject aan de zuidrand van Antwerpen en omvat het verbouwen van een kantoor tot appartementsgebouw. Het wordt een residentiële site, gelegen aan de Generaal Lemanstraat en de Karel Oomsstraat. Het project omvat 114 appartementen, 4 duplex woningen en 6 commerciële ruimtes.

Industrie

Ineos Camel Project

4 Mounted Bullets - lengte 50m

Residentieel

Kattendijkdok Torens 5 en 6

Bouwen van 2 woontorens. Toren 5: 105 appartementen, 2 commerciële ruimtes, 61 parkeerplaatsen, 81 bergingen. Toren 6: 60 appartementen, 2 commerciële ruimtes, 134 parkeerplaatsen, 88 bergingen.

Residentieel

La Reserve, Knokke

Bouw van een hotel en appartementencomplex

Residentieel

Leiekouter

Verborgen achter de standingvolle gevel van het voormalige Hotel Legrand realiseerden we het exclusieve project 'Leiekouter’ in hartje Gent. De site wordt omringd door de Nederkouter, de Leie, de Zoutstraat en de Tiebaertsteeg en Zoutstraat. Het project omvat in totaal 5 gebouwen bestaande uit 51 wooneenheden en 4 commerciële ruimten of kantoren.

Zorg

Mayerhof

Nieuwbouw van rust- en verzorgingstehuis en centrum voor kort-verblijf met 148 kamers, een ondergrondse parkeergarage en 16 assistentiewoningen.

Residentieel

Milho Brugge

Begin juni start MBG in opdracht van Vivendo met de reconversie van het voormalige Militair Hospitaal in Brugge. Met de bouw van 80 sociale huurwoningen wordt het aanbod betaalbare woningen in de Brugse binnenstad gevoelig verhoogd.

Industrie

Oiltanking Tankproject

Uitbreiding van het gasopslagpark met drie horizontale tanks met een diameter van 8m en een lengte van 73m.

Zorg

Onze-Lieve-Vrouw van Antwerpen

Nieuwbouw en verbouwingswerken van woonzorgcentrum (121 kamers en 14 assistentiewoningen).

Kantoor & Retail

Seven Brussel

Dit project is de renovatie van een kantoorgebouw in Brussel.

Zorg

SH De Orangerie - Evergem

Het project De Orangerie in Evergem omvat de bouw van 39 kwaliteitsvolle assistentiewoningen alsook de renovatie van een villa die wordt omgebouwd tot een cafetaria en een duplex appartement.

Residentieel

SH Ten Ede - Wetteren

Het project Ten Ede te Wetteren omvat de bouw van 45 kwaliteitsvolle assistentiewoningen met elk een eigen tuin of terras. De residentie werd eveneens uitgerust met een fitness, een wellness met sauna, jacuzzi, fitnesstoestellen en een restaurant.

Residentieel

Sky Tower Oostende

Het project Sky Tower One is de 1ste fase van het stadsvernieuwingsproject tussen het station, centrum en havengebied van Oostende. Dit torengebouw heeft een hoogte van ongeveer 100 meter en telt 30 verdiepingen en 151 appartementen.

Onderwijs en Overheid

SvM Lille

Nieuwbouw en verbouwing van een school voor de Gemeentelijke Basisschool Gierle te Lille.

Industrie

Total Optara – Lot 2A

Uitbreiding van de bestaande olieraffinaderij van Total Refinery Antwerp.

Industrie

Total Optara – Lot 3A

OPTARA Project - Lot 3A - Uitbreiding van de bestaande olieraffinaderij van Total Refinery Antwerp.

Residentieel

Triamant Bree

Het project Triamant in Bree omvat de herbestemming van de kloostersite Gerkenberg tot een bruisende woon- en leefomgeving voor jong en oud bestaande uit duurzame nieuwbouw en de verbouwing van de prachtige oude kloostergang.

Residentieel

Tweewaters Leuven

Dit project omvat de nieuwbouw van 2 residentiële gebouwen in Leuven: Torengebouw (65 luxe appartementen) en Balk (89 appartementen + 55 assistentiewoningen) op een gemeenschappelijke onderbouw met 192 parkeerplaatsen en 350 fietsstaanplaatsen inclusief de aanleg van de openbare wegenis en een park. De realisatie van dit project gebeurt in 2 fasen.

Zorg

Villa Amphora - Wingene

Het project Villa Amphora in Wingene omvat de bouw van 40 assistentiewoningen en de renovatie van een authentiek herenhuis.

Residentieel

Waterzicht Vilvoorde

Het project omvat een gebouw bestaande uit 70 appartementen en 8 commerciële ruimtes. Er is 1 ondergrondse parkeerlaag voorzien voor 42 wagens.

Zorg

WZC Baasrode

Het project bestaat uit het realiseren van een volledige nieuwe woonzorgsite voor 126 WZC- bewoners en 8 assistentiewoningen.

Zorg

ZNA CADIX Antwerpen

ZNA bouwt een nieuw ziekenhuis: ZNA Cadix. Dit nieuwe ziekenhuis wordt gerealiseerd aan de kop van park Spoor Noord, tussen het Kempisch dok en de Noorderlaan, naast de gelijknamige Cadixwijk. Op een plaats waar park, water en stad samenkomen.

Zorg

ZOL - Gebouw 'R'

Het project, dat uitgevoerd wordt in Tijdelijk Maatschap met VMA, betreft het bouwen van een multifunctionele nieuwbouw op campus Sint-Jan, gebouw 'R'. Het gebouw betreft een ziekenhuisgebouw met een huisartsenpost, apotheek, zaal cardiale revalidatie, zaal fysische geneeskunde en revalidatie, casco kantoren, raadplegingen, wachtruimtes, logementen en alle ondersteunde bijhorende lokalen (niet limitatief; technische lokalen, sanitair, bergingen,...).

Residentieel

Zurenborg Poort - Antwerpen

Het woonproject Zurenborg Poort omvat de bouw van 71 appartementen, 4 gezinswoningen en 5 commerciële ruimtes en is gelegen in de buurt van de hippe Dageraadplaats.